انت هنا الان: الرئيسية » القسم الاكاديمي
المقالات الاكاديمية والبحثية

EXTRACT OF PEEL OF POTATO AS AN INHIBITOR FOR THE CORROSION OF MILD STEEL IN POTABLE WATER

    لتحميل الملف من هنا
Views  97
Rating  0
 احمد فاضل حمزة الجبوري 15/08/2017 16:10:21
تصفح هذه الورقة الالكترونية بتقنية Media To Flash Paper

The inhibition effect of the extract of peel of potato on the corrosion of mild steel in potable water have been studied by using an electrochemical polarization and weight loss method. The results obtained appear, that, the extract of peel of potato can be work as an effective inhibitor versus the corrosion of mild steel in potable water network. The inhibition percentage increases with the rising of the peel of potato concentration at room temperature. The inhibitor percentage efficiency above (98 %) was reached at extract of peel of potato concentration (1% v/v). The inhibition efficiency of the extract of peel of potato obtained from polarization curves and weight loss were in good approval. electrochemical polarization studies clearly indicate that the extract of peel of potato behaves firstly as an anodic inhibitor. The sudy also shows that the inhibition efficiency was niggardly affected by the rise of temperature of the water.

  • وصف الــ Tags لهذا الموضوع
  • corrosion; inhibition; natural inhibitor; extract of peel of potato.

هذه الفقرة تنقلك الى صفحات ذات علاقة بالمقالات الاكاديمية ومنها الاوراق البحثية المقدمة من قبل اساتذة جامعة بابل وكذلك مجموعة المجلات العلمية والانسانية في الجامعة وعدد من المدنات المرفوعة من قبل مشرف موقع الكلية وهي كالاتي:

قسم المعلومات

يمكنكم التواصل مع قسم معلومات الكلية في حالة تقديم اي شكاوى من خلال الكتابة الينا,يتوجب عليك اختيار نوع الرسالة التي تود ان ترسلها لادارة الموقع :